Publicerades

Det är fortfarande oklart när filmstudions visningar kan komma igång igen. Här har vi samlat tips på hur du kan se bra film hemifrån och läsa och lyssna om film i väntan på att titta tillsammans på Kosmorama igen.

Tips nr 1: Se film hemifrån
Biblioteket erbjuder möjlighet att streama film gratis. Logga in på cineasterna.com, välj snokabiblioteken, knappa in din lånekortskod och vips får du tillgång till ”en värld av film”. Missade du vårens populäraste filmstudiofilm ”Sorry we missed you” (snittbetyg 4,8) kan du se den och många fler.
Draken film erbjuder en streamingtjänst med nya och äldre kvalitetsfilmer för en prenumeration på 79 kr i månaden. Som medlemmar i en filmstudio har vi dessutom 20 procents rabatt. Gå in via filmstudio.se
TriArt Film visar film av både nya talanger och hyllade mästare från hela världen. För 39 kronor får du tillgång till din valda film i 48 timmar. TriArt Film.
SF-anytime ger möjlighet att se biografernas senaste filmer hemifrån. SF-anytime.

Tips nr 2: Sommarfestival med kvinnliga filmskapare
I tretton decennier har tusentals kvinnor världen över regisserat filmer och skapat filmhistoria. Vilka är de och vad kan vi lära av dem? I sommar visar STV dokumentärfilmaren Mark Cousins serie ”Women make film”. En slags filmskola där alla lärare är kvinnor. Till serien visas dessutom över 50 långfilmer regisserade av kvinnor. På SVT play.

Tips nr 3: Läs om film
När det är sommar och semester kan det vara kul att läsa på lite om film. Kanske blir du sugen på att prenumerera på en filmtidskrift? Här kommer några tips på filmmagasin:
Point of View, POV, gratis, ges ut av TriArt och innehåller nyheter, intervjuer, essäer och samtal om film. POV.
Filmrutan, (fyra nummer för 200 kr/ år) är Sveriges äldsta filmtidskrift och ges ut av Sveriges Förenade Filmstudios. Filmrutan innehåller essäer, analyser, kommentarer om film och filmhistoria. Filmrutan.
Sight & Sound, brittisk filmtidskrift med mycket att läsa på engelska. Länk.

Comments are closed.