Produktionsinfo

Regi:
Antonio Naharro, Álvaro Pastor
Manus:
Antonio Naharro, Álvaro Pastor
Längd:
103 min
Produktionsland:
SE
Produktionsår:
2012
Premiär i Sverige:
Mars 2012
Medverkande:
Lola Duenas, Pablo Pineda, Isabel Garcia Lorca, Antonio Naharro (Santi) m.fl.

Filmografi, urval

Uno Más, uno menos (kort lm)
Invulnarable (kort lm)

Naharro och Pastor har medverkat i era TV-serier/- lmer både
som regissörer och skådespelare

Om filmen

Daniel har Downs syndrom men med en ovanligt välutvecklad intellektuell förmåga. Han har akademisk examen i psykologi och en fast tjänst på ett dagcenter som stöttar funktionshandikappade, t.ex personer med just Downs syndrom. Filmen skildrar hur en vänskaps/kärleksrelation växer fram mellan Daniel och den vackra men instabila kollegan Laura. Viktiga existentiella frågor, inte minst rätten till ett eget liv med kärlek och sexualitet oavsett förutsättningar, skildras på ett anspråkslöst sätt i denna varma, allvarliga och humoristiska spanska film.

Även regissörernas kortfilm Uno mas, uno mes (One more, one less) handlar om personer med Downs syndrom. Naharro och Pastor råkade se en TV-intervju med Pablo Pineda redan 2003. De blev så fascinerade av hans personlighet och öde att de genast bestämde sig för att göra en film med Pablo i huvudrollen. Naharro menar att ’Jag med’ fungerar så bra för att det är en allmängiltig berättelse om kärlek som alla kan känna igen sig i, oavsett antal kromosomer i den egna kroppen.

Om regissörerna

Antonio Naharro och Álvaro Pastor är båda kring 40 år och har i många år samarbetat kring regi, manus och produktion av kortfilmer och TV-produktioner. Naharro är i Spanien mer känd som skådespelare. ’Jag med’ är deras första lång film. Den nominerades till bästa film på Sundance Film Festival 2010.

Antonio Naharro, Álvaro Pastor


Källor: IMDb, Cineuropa. Bakgrundsbild och poster © themoviedb.org