Produktionsinfo

Regi:
Sean Durkin
Manus:
Sean Durkin
Längd:
101 min
Produktionsland:
US
Produktionsår:
2011
Premiär i Sverige:
December 2011
Medverkande:
Elizabeth Olsen, Hugh Dancy, John Hawkes, Sarah Paulson, Brady Corbet, Maria Dizzia, Julia Garner, Louisa Krause, Christopher Abbott

Filmografi, urval

2010 Mary Last Seen
2011 Martha Marcy May Marlene

Om filmen

En ung kvinna jagad av minnen och en tilltagande paranoia uppsöker sin syster och hennes man som hon inte haft kontakt med på flera år efter att ha flytt från en kult. Vi får följa hennes minnen från de senaste åren och hennes försök att i nutid hantera den värld hon varit borta från och lärt sig att förakta. Ju mer av hennes minnen som spelas upp, desto tydligare blir det att det finns en mörk hemlighet.

Om regissören

Sean Durkin född 1981 är en filmskapare ursprungligen från Kanada. Han gick filmutbildning på New York University och startade tillsammans med några klasskamrater produktionsbola- get Borderline Film. Därefter har det gått ganska snabbt för honom att komma fram i filmvärlden med långfilmsdebuten Martha Marcy May Marlene som tagits emot med öppna armar.

En intressant detalj är Durkin tycker mycket illa om att använda musik för att skapa känslor i film, förstärka okej men inte skapa, något som går att se i den avskalade estetik filmen har.

Sean Durkin


Källor: . Bakgrundsbild och poster © themoviedb.org