Publicerades

Kulturkvarteret, Lilla salen

21 Augusti kl. 18.30 Doc Lounge live

Gudrun – konsten att vara människa.

Filmaren Hampus Linder​ har följt Gudrun Schyman ​från​ 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern.​ ​Dokumentären ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna, och spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

Tillsammans med flera andra visningsplatser i landet kopplar vi upp oss för att, före och efter filmen, delta i livesändningen från Babel i Malmö, där Gudrun Schyman och regissören Hampus Linder finns på plats. Efter filmen finns det möjlighet att via sms och sociala medier ställa frågor till de båda.

Fri entré för medlemmar i Filmstudion (Ordinarie pris 65:-). Boka din plats genom att ”köpa” biljetten för 0 kr via kulturkvarteret.com. Uppge kod fk100. Gratisbiljetten gäller tillsammans med uppvisande av filmstudiokort vid entrén. Eftersom höstterminen ännu inte börjat gäller medlemskort från vt -18. Du kan också komma direkt på dörren, i mån av plats.

För ytterligare information kontakta Musik i Syd, 044-20 58 80.

I samarbete med Kultur & Fritid, Musik i Syd.

Comments are closed.