Produktionsinfo

Regi:
Hirokazu Koreeda
Manus:
Hirokazu Koreeda
Längd:
128 min
Produktionsland:
JP
Produktionsår:
2015
Premiär i Sverige:
2016-02-26
Medverkande:
Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose, Shinobu Otake, Shin'ichi Tsutsumi, Ryo Kase, Ryohei Suzuki, Jun Fubuki, Kirin Kiki, Lily Franky, Oshiro Maeda, Kentaro Sakaguchi

Filmografi, urval

1998 Efter livet
2004 Barnen som inte fanns
2008 Still walking
2009 Kûki ningyô
2011 Kiseki
2013 Sådan far, sådan son
2015 Systrarna
2016 Umi yori mo mada fukaku

Om filmen

Filmen handlar om systerskapets mycket speciella konstruktion och dynamik. Systrarna Sachi, Yoshino och Chika bor tillsammans i Kamakura. När deras far, som de inte sett på 15 år, plötsligt dör packar de sina väskor för att ta sig till begravningen. Där träffar de sin lilla halvsyster Suzo som de aldrig tidigare mött och inser att hon lever ett ensamt liv. Efter en snabb överläggning erbjuder de sin nyfunna syster att komma att bo med dem. Ett beslut som kommer att förändra livet för alla inblandade.

Om regissören

Koreeda föddes 1962 i Japan. Han tänkte först bli författare, men efter att ha arbetat en period med TV-produktion valde han att bli filmare och har idag många långfilmer bakom sig. Han betraktas av många som den ende värdige arvtagaren till 50-talets mästerregissör Yasujiro Ozu. Koreeda brukar både regissera och skriva manus. Teman som återkommer är förlust, övergivenhet och viktiga minnen. Filmstudion har tidigare visat tre av Kore-edas filmer, Efter livet, Still Walking och Sådan far sådan son. Under Bionalen 2013 önskade filmstudions speciellt inbjudna gäst Gabriela Pichler att få visa Efter livet. Vi som såg den minns en oerhört vacker film. En fantasi om hur nyss avlidna människor hamnar i ett slags himmelskt väntrum där de får en vecka på sig att göra en film om ett enda minne, det enda som de sen får ta med sig in i evigheten.

 

 

Kulsnitt Bumerang: 16.00 4,3 / 18.30 4,1 / 21.00 4,0 / Totalt 4,1

Hirokazu Koreeda


Källor: imdb.com, kristianstadsfilmstudio.org . Bakgrundsbild och poster © themoviedb.org