Produktionsinfo

Regi:
Michael Showalter
Manus:
Kumail Nanjiani, Emily V. Gordon
Längd:
120 min
Produktionsland:
US
Produktionsår:
2017
Premiär i Sverige:
Medverkande:
Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Adeel Akhtar, Bo Burnham, Aidy Bryant, Kurt Braunohler, Vella Lovell, Myra Lucretia Taylor, Jeremy Shamos, David Alan Grier

Filmografi, urval

2005 The Baxter
2015 Hello, My Name Is Doris
2016 Giles Vanderhoot
2017 The Big Sick

Om filmen

Kumails föräldrars högsta önskan är att sonen utbildar sig till advokat och gifter sig med en välutbildad tjej av pakistanskt ursprung. Istället blir Kumail ståuppkomiker och skådespelare. Dessutom blir han kär i Emily, som inte alls motsvarar familjens bild av den perfekta hustrun. Kumail har därför svårt att helt och hållet hänge sig i förhållandet och när Emily hittar ett foto på den kvinna Kumails föräldrar valt ut åt honom är krisen ett faktum.

Men så blir Emily blir allvarligt sjuk, hamnar i koma och Kumail vill göra allt för att få henne tillbaka. Han vakar över henne tillsammans med hennes föräldrar som vet precis vad för slags uppbrott Kumail nyligen haft från deras dotter.

Temat med kulturkrockarna i Kumails familj ställs på sin spets när han påminner föräldrarna om att de flyttat till USA just för att kunna förverkliga sina drömmar.

Om regissören

Michael Showalter är förutom regissör också komiker, skådespelare, författare och producent. Han föddes i Princeton i USA och växte upp med föräldrar och en äldre syster. Showalter började sina universitetsstudier på New York University för att senare byta till Brown University där han tog sin examen. Under sin tid på NYU gick han med i sketchkomedigruppen The New Group. Gruppen bytte namn till The State strax efter att Showalter tagit sin examen och de började göra korta humorvideos till TV-kanalen MTV. Han kom hade också småroller i filmer och TV-serier.

Sin första långfilm som han skrev, regisserade och skådespelade i är Wet Hot American Summer från 2001. Under långfilmskarriären har Showalter fortsatt med komiken och han undervisar även manusskrivande på filmprogrammet på NYU.

Michael Showalter


Källor: iMDb, Wikipedia, SvD. Bakgrundsbild och poster © themoviedb.org